02 mars 2014

De har frontat med hästtidningar

För den gemene mannen (vem det nu är, honom har jag aldrig mött) går ett internationellt världscupevent oftast obemärkt förbi. I alla fall om det handlar om hästar. Även om hela världseliten är på plats och rider på hästar värda .... jag vågar inte ens gissa faktiskt, men mångmiljonbelopp. "Jaha, är det det nu, det har jag missat."
Runt Scandinavuim myllrar det av folk. Volvo är på plats och visar upp sig. De flesta bär på fulla kassar som det sticker upp spön ur. En och annan hästskit på trottoaren. Här är det ingen tvekan vilken cirkus som rullat in i stan.
Men i resten av stan lever livet som vanligt. Utom på Centralstationen. För när hästfolket samlas för årets händelse kommer de den här vägen. Och på Pressbyrån har de frontat med hästtidningar. Och även om det är i rent affärsstrategiska syften som de här tidningarna står längst fram så värmer det mitt hästälskande hjärta. Någon har förstått att det finns en marknad här. Och när man blivit en marknad och tillhör en konsumentgrupp, då betyder man något. Även om alla andra har missat grejen.
  

Inga kommentarer: