17 april 2011

Att äta andra


Min syster är otroligt tjatig. Jag kommer inte läsa boken. Jag läser överhuvudtaget skrämmande få böcker och jag läser inte sånt jag mår dåligt av. Efter att ha sett Earthlings känner jag inte att jag orkar. Men jag kan verkligen rekommendera den, helt på min systers ord. Och så ska jag äta mindre kött.

3 kommentarer:

Eva X sa...

Jag tänker inte ta reda på vad som hände i Tyskland på 1930-talet. Jag vill inte höra om hemska saker. Men jag lovar. Jag skall döda några färre judiska barn i år. *myser av hur fin och god jag är*

Totta sa...

Tack Snoo, jag ska försöka sluta tjata (på just dig) om att läsa boken... Uppskattar iaf att du tipsar om den. För dem som vill veta mer om boken, var Jonathan Safran Foer med i en intervju i förra veckans Babel, och boken diskuterades sedan av bl.a. Per Morberg, som "t.o.m." han verkade vara rejält berörd av den... Jag vet att det är påfrestande att bli ständigt påmind om allt det här med att och hur vi äter djur, främst då inte just ATT vi äter dem, utan HUR vi behandlar dem fram till att vi gör det, men det är väl just det som är meningen - att vi ska orka se vad det är vi håller på med, och göra ngt åt det...
Well, jag ska försöka hitta några bra vego-recept tills vi ses nästa gång - vet att jag inte är världens bästa kock, så kanske blir du ännu mer inspirerad om jag fixar något som är riktigt smarrigt... ;)

Puss & Kram, ses i påsk!

Snoo sa...

Hej Too! Vet inte om du följer Earthlings på Facebook? De la i alla fall upp de där helt sjuka bilderna på grisar som begravdes levande i Korea, som visades på TV för ett tag sen (tror det var i nyheterna). Verkar få politiska konsekvenser som tur är.
Well well, poängen är väl just att man gör något, inte själva läsandet av boken. Som du säger alltså. Jag väljer hellre det. Tyvärr har "animal rights" en sån sned och förstörd stämpel att man mest får suckar när man pratar om det. Det är synd. Vi ses ikväll?! Puss!

Eva X; point taken, men poängen missad. Det är just min uselhet att inte orka läsa boken som är poängen. Myser väldigt sällan över mig själv.