24 mars 2010

Kvinnor som hjälper varandra...

... eller snarare bor ihop. Är du man och känslig är det HELT ok att du slutar läsa nu.


Det händer något konstigt med kvinnor som lever i grupp. Det här är något som de flesta vet om, både män och kvinnor. Det dyker inte upp så många konkreta exempel bara. Men efter en dryg veckas symbios mellan två av systrarna Edberg är det bara att konstatera att fenomenet definitivt existerar.


Den ena systern lever just nu med the mother of all mens (ja, jag sa ju att det är ok att inte läsa detta om du är man och känslig). Vi snackar fyra tamponger före lunch. Hade det funnits ett foster där någonstans hade det fått vara stålfostret för att lyckas klamra sig fast för livet mitt i Niagarafallet. Vi snackar också mensvärk utan like. Och det är här kvinnofenomenet kommer in. För efter en dryg vecka har kvinnorna inte hunnit anpassa cyklerna efter varandra. Det betyder inte att kroppen inte försöker. För syster två lever nämligen med en helt oförklarlig mensvärk. Slash PMS. Magproblem, irritation, finnar, svullen, överkänslig. Och en sån där värk som man helst vill samla ihop i en boll och kasta på någon annan. Helst någon man inte tycker om. Lämpligen en man, som inte skulle känna igen värken i fråga och mest stå som ett väldigt hopkrullat frågetecken och inte vetat om han skulle rulla ihop sig till en boll och skrika, lägga sig i sängen med en värmedyna på magen - eller är det ryggen?? - eller bosätta sig på toaletten och aldrig komma ut igen.


Och så kommer vi till det där med kvinnor som hjälper varandra. För det gör vi också, vi delar inte bara the mother of all mens med varandra, och klagar på hur ont vi har i magen. Vi justerar smink, byter kläder, köper mat, lånar ut spray och puder. Och till och med stöttar med träningen lite.

Eller som lillan själv uttryckte det: Om man kunde få testa att kasta sitt (mens)monster på någon annan så skulle jag idag välja Tomas Östroos. Inte för att han gjort nåt särskilt på sistone för att reta mig, mest bara för att han är så äcklig i allmänhet.
Älskar för övrigt att stötta och stöttas med min syster och önskar bara att det tredje lilla systerbarnet också kunde vara med och dela. Hon skulle säkert få fart på hela cykeln :D

Det är bra med systrar. Delad smärta är halv smärta.

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

TMI!
/D

Spider-poo sa...

http://www.guardian.co.uk/world/richard-adams-blog/2010/mar/16/tampon-vagina-kotex-advertising