03 oktober 2009

Tävling

Min lilla gå och träna på morgonen-promenad på Karlavägen-mysigt att var själv på gymmet-gött att träna tidigt-tillvaro hamnade precis i en annan division. Snackar man motivation med en extrem tävlingsmänniska halkar man lätt in på utmaningar och vadslagning. Och tävling.

Tävlingsregler (den enkla delen av tävlingen)
Träningen ska ske på morgonen före jobbet. Exakt tid specificerades aldrig men jag definierar det som att arbetstid börjar kl 08. Träningspasset ska vara minst en timme långt. Promenader räknas inte. Bara vardagar ingår i tävlingen, det vill säga max fem pass i veckan. Avstämning av veckans resultat varje helg.
Det högsta antalet genomförda träningspass fram till 24/12 (till och med 23/12) vinner.

Vinsten (den mer komplicerade delen av tävlingen)
Vinnaren får städning av förloraren. Städningen ska utföras en gång i veckan under en månads tid, under en period då båda tävlingsdeltagarna befinner sig i landet. Städningen ska utföras medan den andre är hemma. I städningen ingår dammsugning, dammtorkning, diskning och drinkblandning. Tvätt ingår inte, inte heller fönsterputsning eller matlagning. Absolut ingen gröt. Övriga tjänster som önskas utföras är förhandlingsbara. Det är inte tillåtet att utnyttja drinkblandningstjänsten till andra än sig själv. Man står själv för spriten till sina drinkar. Hån bör hållas till ett minimum.
Skulle tävlingen mot alla odds sluta oavgjort utfaller istället en ännu relativt dimmig och icke definierad resa.

Uppenbarligen finns det inte en chans i världen att jag tänker förlora det här. Klockan ringer ju 04:30 alla dagar ändå. Slut på snoosandet helt enkelt. Intressant att det var just min motståndare som uttryckte "det kommer bli en svettig höst" för ett par månader sedan. Det är bara förnamnet.

1 kommentar:

Isa sa...

Har ni aldrig hört talas om sovmorgon???? 04.30? Jag lider...