17 juli 2009

Mjölktåg

Alla som har läst den här bloggen ett tag - eller som för den delen orkat bläddra tillbaka och läsa gamla grejer - vet att jag INTE gillar att åka tåg. Idag var det dags för mjölktåg, och ett sjukt varmt sådant av värsta femtimmarsmodell. Vid ett par tillfällen funderade jag på att hoppa, men när tåget mest stod stilla hela tiden är jag inte säker på att det hade gett någon effekt. Det positiva med resan var att det varken fanns barn eller människor med BO i närheten. Och i sällskap av Roxette (ja, man hinner nästan hela RoxBox-samlingen på fem timmar) och med otaliga SMS och telefonsamtal som tröst överlevde jag mot alla odds. Icke att förglömma telefon-patiens. Bra uppfinning.

Ett par observationer hinner man med på ett mjölktåg. Som snubben som inte hade platsbiljett utan skuttade runt varje gång någon gick på. Han hittade ganska snabbt en tjej han gillade och som han cirkulerade runt de första två timmarna. Sen blev det för fullt av platsbokade människor och han blev tvungen att lämna henne. Hon verkade inte så upprörd över det.
Fransmännen bredvid spelade kort och åt smörgåsar med något som luktade väldigt mycket vitlök.
Det luktade väldigt mycket gödsel i Vårgårda.
Snubben mittemot mig hann fyra öl under vår lilla tripp. Och en sallad.
Trots att perrongen i Örebro Södra är så kort att folk måste gå av från mitten av tåget är det tydligen väldigt viktigt att stanna där. Även om man två minuter tidigare stannade i Örebro C.

Mjölktåg. Inte ok. Men överlevbart.


Inga kommentarer: