13 mars 2009

Morgonnyheter

En liten flicka på nio år har blivit våldtagen av sin styvfar och blivit gravid. Hon anses av läkare inte klara av att föda barnen - dessutom är det tvillingar - så hon får göra abort. Detta händer i Brasilien och där är man katoliker. Detta fick till följd att mamman, flickan och läkaren som utförde aborten blev bannlysta av kyrkan. Inte styvpappan. Debatten nu handlar om hur katolska kyrkan har agerat, och i morgon-TV i morse pratade en representant för svenska katolska kyrkan om fallet. Och det handlade om semantik. Bara ord. Vad betyder "bannlyst", "exkommunicerad", bla bla bla... Rätt till liv? Har inte nioåringen rätt till sitt liv? Hennes liv är redan förstört av det som har hänt och nu ska hon tydligen dömas av sin kyrka också. Jag vill veta: 1) sitter styvpappan i fängelse? 2) hur mår den lilla flickan?
En annan poäng som framfördes var att "kritisera inte katolska kyrkan för då kommer de negativa krafterna inom katolska kyrkan bli starkare". Fantastiskt. Ok då vi låter er vara, akta så de onda inte tar över! Herregud.

Och från det ena till det andra - Nu lämnar vi över till Lilla Aktuellt! Bra för alla barn som har suttit och väntat på det inslaget medan man har pratat om en barnvåldtäkt.
Första ämnet: Finns det intelligent liv i rymden?
Eeee finns det intelligent liv på jorden? Jag börjar undra. För sen dök det här fantastiska inslaget (hela ABC, ha tålamod) upp om den sjunkande miljöbilsförsäljningen i Stockholm. UNDRAR varför folk inte köper miljöbil längre? Kan ju inte vara för att det inte längre finns ett enda ekonomiskt incitament kvar? Är inte den sjunkande etanolförsäljningen bevis nog på att det inte är av miljöintresse som folk köper miljöbil? Det är enbart för ekonomin. VF skriver bra om det också. Det är bara de som måste tanka etanol som gör det nu - kommuner och landsting och de som har avtal. Men tanten i Stockholm tror att folk som hade tänkt köpa miljöbil inte alls har köpt en "vanlig" bil istället. De har nog köpt en cykel. Det tror jag också!

En intressant nyhetsmorgon alltså. Lite gulligt ändå att undersökningen bland Lilla Aktuellts tittare visar att 49% kommer rösta på EMD på lördag.

Inga kommentarer: