19 mars 2009

Bonus

Nu när det är finanskris och alla håller i plånboken hör man nästan dagligen om de höga chefernas feta bonusar och hur det sticker i ögonen på folk. Jag kan också irritera mig på att ett företag som går med förlust betalar ut sådana summor till sina chefer. Men det jag INTE kan förstå är att så många av de "avslöjanden" som gjorts om dessa bonusar handlar om kvinnliga chefer. Har vi inte redan konstaterat att fördelningen mellan antalet manliga och antalet kvinnliga chefer är oerhört ojämn? Är det inte då logiskt att fler män hamnar i rampljuset för sina löner och bonusprogram?
Jag går inte med på att förklaringen till detta skulle vara att de kvinnliga cheferna har mer kontroversiella löner. Och då måste förklaringen vara en annan. Det krävs bättre betyg, hårdare arbete och högre prestation för att ta sig till toppen om man inte har en penis. Men det krävs tydligen mindre för att man ska puttas ner. Fundera lite på det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att du upptäckt dessa bistra
regler i lifvet. Kan hjälpa förstå diverse obegripliga orättvisor. Är det kanske väggarna i din nuvarande bostad som berättat??
Sa enlingen på skäret