21 juli 2008

Avresa

Lilla Nies avresa idag gick inte helt som planerad, även om hon till slut kom iväg som det var tänkt.

Uppdrag: Nie på plats på Arlanda 07:40.
Problem: Hitta dit (eller snarare hitta ut ur Stockholm), tanka bilen på vägen.
Strategi: Väckarklocka 05:30, avresa Söder 06:30.

Klockan ringde 05:30. Ropade på Nie som svarade något mummel och satte klockan på snooz. Klockan ringde 05:39. Ropade på Nie som svarade att hon var uppe. Stängde av larmet och somnade om. Vaknade till 06:23 och tittade ner från loftet. Nie sov. Panik, stress, in i duschen med henne, samla ihop grejer o på med kläder, skaka liv i draken. 07:00 allt packat, Nie påklädd, ut i trappan. Alla grejer, draken o Snoo in i hissen. Nie sprang ner för trapporna. Det var nu som det hela gick riktigt fel. En av remmarna på ryggsäcken fastnade i hissdörren när vi var på väg ner och hissen stannade. Vägrade röra sig en millimeter. Så draken, jag, två stora väskor och en låda möbelvårdsprodukter sitter fast i en hiss med 50x50 cm golvyta. Jag drabbas inte av panik i sådana lägen. Nie däremot fick ett mindre spel och sprang upp för trappan igen med sina träskor och försökte skära av remmen med en kökskniv medan draken ringde hissfolket. Det tog ungefär en halvtimme tills en stackars hissreparatör dök upp och släppte ut oss. Då hade Nie jagat hans bil nerför gatan för att han inte parkerade precis utanför dörren.
Alltså, avfärden en timme förskjuten och vi hade ännu inte tankat. Som tur var fanns en mack precis runt hörnet och efter vår tripp på lördagen visste jag redan en bra väg ut ur stan så vi klarade Arlanda till 08:10, inte så illa efter det lilla äventyret.

Nie är nu i luften med riktning New York. Själv sitter jag på Söder och laddar för imorgon. Och är ganska nöjd med mitt nuvarande tillstånd. Ok ganska är fel. Supernöjd är det.

Fem timmar. Så lång tid in på min semester tog det innan det ringde från jobbet.

Inga kommentarer: