21 februari 2008

Veterinärbesök...

Förvirringen verkar stor bland folk som inte har inblick i hästvärlden när det gäller veterinärbesök. Idag har jag och Svampson varit på hästkliniken vid Åby travbana. Det går till på följande sätt:
1) Låna en bil med dragkrok (tack Thomas).
2) Låna ett hästsläp (tack Sussi).
3) Koppla samman bil och hästsläp.
3) Lasta in hästen (i detta fall Simpson).
4) Kör till Åby.
5) Lasta av hästen och ta med den in till veterinären.
6) Närvara vid behandling en (i detta fall hovböld = blod över hela golvet).
7) Lasta in hästen.
8) Kör tillbaka till stallet.
9) Lasta ur hästen.
10) Lämna tillbaka hästsläp och bil ungefär där du hittade dem.

Förutom lastandet av häst går det alltså till på ungefär samma sätt som när man själv åker till doktorn, eller tar med sitt mindre husdjur till veterinären. Eftersom Simpson dessutom är rent dumsnäll är det heller inga som helst problem att åka själv med honom, han kan i stort sett lasta sig själv av och på släpet. Enda skillnaden är väl den mysiga räkningen man får hem i brevlådan om ett par veckor, plus det faktum att man kommer hem nedkyld, smutsig och med en underlig lukt i kläderna. Vilket märks lite extra väl när man åker direkt tillbaka till jobbet...

Aussie Pink Floyd var bara helt bra! Jag hade hur kul som helst i tisdags! Helt otippat dessutom, för jag försökte plugga Pink Floyd under dagen och blev inte det minsta lilla impad. Kan det vara så illa att låga förväntningar är nyckeln till lycka? Det vore tragiskt i så fall. Men tyvärr verkar det fungera. Höga förväntningar är uppenbarligen inte att rekommendera i alla fall. Usch vad bitter, låter nästan som Wing Wang.

Varför vill jag byta jobb och flytta? För att det är viktigt att lära sig nya saker hela tiden. Som att göra pizzasallad till exempel.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant att du kan lasta 600 kilo vandrande mat på ett lass men inte göra pizzasallad.