09 december 2007

Decemberliv

Jag tror de flesta har ganska mycket att göra just nu, det brukar bli så i december. Man ska liksom komma ihåg alla, det ska skickas julkort hit och paket dit, man ska träffas o adventsfika, julklappar överallt och dessutom fira en herrans massa födelsedagar. Inte minst min egen, som jag i år för en gångs skull valt att fira ordentligt. Det var visst mer jobb än väntat. Det var VÄLDIGT längesen jag hade födelsedagskalas, det var liksom längesen jag hade fest överhuvudtaget, så trots att jag en gång i tiden var en någorlunda van värdinna är jag helt förvirrad nu. Som tur är har jag pålitlig hjälp i form av lillasyster yster.
Idag har jag valt att ha en sån där duktig dag. Egentligen har jag haft en duktig vecka, det har kommit nya möbler som jag har monterat ihop, jag har fixat en ny tavla och ramat in den, fått mycket nytta gjort på jobbet, osv. Men idag är det fullt ös. Var uppe vid sju och åkte till stallet för att släppa ut hästarna. Det gick fort, de var på gott humör och det är ju ok väder så de fick äta ute.
Sen snabbt hem för att börja tvätta. Det visade sig nämligen att jag inte har tvättat på en månad. Jag undrar om det betyder att jag har för mycket underkläder?? I vilket fall var ju tvättkorgen helt överfull. Lat som jag är vill jag undvika att gå två gånger (bor ju på första våningen så det är ju väldigt jobbigt att gå en halvtrappa ner till tvättstugan) så jag lassar på utan hämningar. Släpar ut tvättkorgen i hallen (grymt tung, gick knappt att lyfta) och kommer på att jag måste tvätta min vinterjacka också. Finns absolut ingen möjlighet att få ner den i tvättkorgen så det är ju bara att ta på den. Kommer tre trappsteg ner i svalen innan tvättmedlet som jag lagt överst på tvätthögen börjar glida. Får panik och börjar småjogga ner för trappan med följden att ett spår av förrymd tvätt bildar ett spår bakom mig. Och att tvättmedlet vänds upp och ner för att bilda ett separat spår nerför hela trappan. Ställer ner alltihop och samlar ihop tvätten och trycker ner tvättmedlet i korgen. Nu ska bara källardörren upp också. Den går att ställa upp korta sekunder och det gör jag för att jogga upp de fyra stegen och rycka åt mig tvättkorgen för att hinna ner igen innan dörren går igen. Detta leder till nya spår av tvätt plus att dörren går igen innan jag hinner ner, träffar tvättkorgen och välter ut ännu mer tvättmedel. Låser upp dörren igen och kommer nu igenom med tvätt och allt. Vid det här laget är jag helt svettig, har ju vinterjackan på mig. Tar mig dock lyckligt bort till tvättstugan och sätter igång maskinerna. Om jag ska göra en gissning tar den proceduren kanske femton minuter - enbart för att jag efter att ha lassat in tre maskiner kommer på att jag ska använda tvättpåsarna till bh:arna och får lasta ur alltihop igen (givetvis ligger det en bh i varje maskin) och börja om från början. Kommer ut i svalen igen - den luktar riktigt gott eftersom det ligger tvättmedel i hela trappan - bara för att inse att jag har låst in min nyckel i tvättstugan och inte kommer in i lägenheten. Eller tillbaka ner i källaren. Tur att klockan bara var kvart över åtta så mina grannar var hemma. Och jätteglada för att bli väckta.
Nåväl, nu är det bara att sätta igång med resten av dagens lista. Ska börja med disken; pastorn och pet var här igår för att kolla på Sagan om Ringen och de lämnade lite spår efter sig. Inte minst lukt, hela min lägenhet luktar som en blandning av blodpudding, popcorn och fis. Tur man inte bor med pojkar jämt. Kanske ska flytta ut i svalen, den luktar ju i alla fall gott, trots att jag har sopat upp allt tvättmedlet. Sen är det sola, tvätta bilen, träna, återvinning, julkort, storhandla och ikväll kommer Therese o Tomas. Hoppas det är ok om vi käkar thaimat :)

Inga kommentarer: